vraag hier uw bouwtechnische keuring via WhatsApp aan.

Bouwtechnische keuring bij verkoop

Auteur: Willem Verstraete

Datum: 29-09-2020

 

Gaat u uw eigen woning verkopen? 

Moet ik dan een bouwtechnische keuring laten uitvoeren? Wij zeggen doen!

Het bespaart u geld en een hoop gedoe. 

 

Wij zien de vraag naar bouwtechnische keuringen groeien. Vooral bij de aankoop van woningen. Maar het is belangrijk om niet te wachten tot een potentiële koper uw huis laat keuren. Wij leggen graag uit waarom. 

 

In de praktijk zien we dat er in het voorlopig koopcontract vaak een ontbindende voorwaarde wordt opgenomen met betrekking tot de uitkomst van de bouwtechnische keuring. Er wordt een bedrag afgesproken waarbij de aankopende partij de koop van de woning mag ontbinden. 

 

Voorbeeld

In een voorlopige koopovereenkomst is beschreven dat de koop ontbonden mag worden wanneer de noodzakelijke kosten meer dan 5.000 euro bedragen. De potentiele koper laat een bouwtechnische keuring uitvoeren. Uit keuring blijkt dat de directe herstelkosten 14.500 euro kosten. Jammer… de potentiele kopers trekken zich terug en dat kan op basis van ontbindende voorwaarden. 

 

Het gebeurt vaak dat de verkopende partij voorstelt om de prijs van de woning met 9.500 euro te verlagen zodat de koop alsnog doorgaat. De verkoper betaalt dan eigenlijk 9.500 voor de keuring achteraf. 

 

Ons motto is:

‘Laat uw woning altijd voordat u hem in de verkoop zet bouwtechnisch keuren zodat u niet voor verrassingen komt te staan en dus tijd en geld bespaart’.