vraag hier uw bouwtechnische keuring via WhatsApp aan.

Asbestinventarisatie

WoningSchouw voert de Asbestinventarisatie eventueel gecombineerd met de Bouwtechnische Keuring uit. Zo heeft u niet alleen de exacte weergave van de bouwtechnische kwaliteit van het pand, maar weet u ook of er asbesthoudende materialen aanwezig zijn. Wij voeren geen asbestsaneringen uit, maar richten ons uitsluitend op onafhankelijk onderzoek en advies. 


Asbestinventarisatie
Lichtdestructief en eventueel vervolgonderzoek met destructief, als hier reden toe is naar aanleiding van het licht destructieve onderzoek
De Asbestinventarisatie is een inventarisatie van direct waarneembaar asbestverdacht materiaal. Deze inventarisatie vindt plaats op basis van licht destructief onderzoek. Tijdens de inventarisatie zullen monsters worden genomen, zodat met zekerheid kan worden gezegd of het asbestverdachte materiaal ook asbesthoudend is.

Wanneer tijdens een Asbestinventarisatie een redelijk vermoeden is van niet direct waarneembaar asbestverdacht materiaal wordt in de Asbestinventarisatie geadviseerd om een vervolgonderzoek uit te laten voeren of deze wordt indien mogelijk direct uitgevoerd. Tijdens dit vervolgonderzoek zal destructief onderzoek worden uitgevoerd. (bijvoorbeeld door het weghalen van meerdere stenen om de spouw te kunnen onderzoeken)


Certificering SC 540
WoningSchouw werkt samen met een gecertificeerd SC 540 inventarisatiebedrijf (certificeringnummer: Ascertcode 02-D020050-01).

Wilt u een Asbestinventarisatie aanvragen? KLIK HIER voor een vrijblijvende offerte.