vraag hier uw bouwtechnische keuring via WhatsApp aan.

Energielabel Woningen

Huis verkopen = Energielabel aanvragen

Als u uw huis verkoopt of verhuurt, dan moet u aan de koper of huurder laten zien welk energielabel de woning heeft. Doet u dat niet, dan kunt u een boete krijgen die kan oplopen tot ruim 400,- Euro. U kunt persoonlijk een energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Dat gaat in zes stappen:
  • Inloggen met DigiD.
  • Gegevens van de woning controleren en eventueel aanpassen (ongeveer 10 gegevens).
  • Bewijs van energetische maatregelen (zoals foto van de cv ketel, beglazing, facturen, bouwtekeningen, etc.) uploaden op de website.
  • Erkend deskundige van WoningSchouw selecteren die het bewijs gaat controleren.
  • Gegevens versturen.
  • Betaling voldoen via iDeal of factuur.

Op basis van de antwoorden en de documenten beoordeelt vervolgens de deskundige van WoningSchouw uw invoer en beoordeelt of de gegevens voldoende zijn om een definitief energielabel af te geven. De deskundige komt niet aan huis. Na goedkeuring van de externe expert ontvangt u vervolgens van de Rijksoverheid een definitief energielabel. Let wel op dat u de gegevens correct invoert, want u blijft als woningverkoper of verhuurder aansprakelijk voor onjuist ingevoerde gegevens ook na de overdracht.

Ziet u het invullen online niet zitten?
U ziet het allemaal niet zitten om de gegevens met uw computer op de website in te vullen, en u wilt klaar zijn voor de verkoop en daarbij geen vertraging of boete oplopen, dan kunt u ook WoningSchouw inschakelen voor het fysiek of met onlinehulp opmaken van het energielabel. 

WoningSchouw kent naast het controleren van uw aanvraag op de website van RVO, een tweetal methodes voor de opmaak van het definitieve energielabel, namelijk het: Energielabel Premium en Energielabel Budget.

Energielabel PREMIUM 
De gecertificeerd deskundige van WoningSchouw komt bij u thuis voor een uitgebreide opname van het energielabel conform de BRL 9500 methode. Deze uitgebreide methode is een instrument waarmee een exactere bepaling van het energielabel van een woning berekend kan worden. Op deze wijze ontvangt u een professioneel definitief energielabel dat aan alle kwaliteitseisen voldoet en waar u zelf niets voor hoeft te doen! 

De kosten van dit Energielabel Premium (voor woningen tot 500m³ inhoud) bedragen € 275,- incl. btw. 
(voor woningen groter dan 500m³ geldt een toeslag van € 35,- incl. btw. Per 100m³ meer).


Energielabel BUDGET 
Het Energielabel Budget wordt samen met u aan de keukentafel opgemaakt. De deskundige komt daarvoor bij u thuis, vult met u de vragen in, verzamelt met u de benodigde documenten en upload deze voor u op de website www.energielabelvoorwoningen.nl. Nog voordat de deskundige weggaat heeft u het goedgekeurde energielabel van RVO al in uw mailbox staan. Voor deze dienst dient u wel in het bezit te zijn van uw DigiD code en een internetverbinding met computer.

De kosten van dit Energielabel Budget (voor woningen tot 500m³) bedragen € 150,- incl. btw. 
(voor woningen groter dan 500 m³ geldt een toeslag van € 35,- incl. btw per 100m³ meer).

Voor meer informatie over het Energielabel Woningbouw: 
info@woningschouw.nl 
088-780 07 00
of direct aanvragen KLIK HIER